Skator

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for Skator in 2022/2023.

 • Om Skator

  Lina Högström, med artistnamnet Skator, släppte sitt debutalbum ”Vita Kalla” för sju år sedan. Sedan dess har hon bland annat turnerat med Stefan Sundström och samarbetat med både Annika Norlin och Mattias Alkberg. Nu är hon äntligen tillbaka med sin bräckliga och avskalade poetiska pop. En singel, ”Din tur”, släpptes i slutet av maj och albumet ”År” kommer i augusti.

  ”’Din tur’ är en låt om själva livet. Att vara vid liv i en kropp. Hur förvirrande det kan vara. Gå runt i jeans, tröja och byxor, och vara ett djur”.

  I augusti 2020 kommer också ett nytt och efterlängtat fullängdsalbum med Skator. ”’År’ är en skiva om tid. Årstider, livstider.

  Börjar i våren, när ljuset vunnit. Natthimlar i rosa och orange. Sedan sommar, höst, vinter. Saker som växer, saker som dör. Allt kött är hö. Så tar det slut när snöhögarna är som fulast. Trötta under avgaser och grus ger de upp och låter det rinna ut över gatan, över bilar, människor och skräp. Hittar sin väg. Ner i jorden”, säger Lina Högström/Skator om nya albumet.

  Lina Högström kommer från Umeå, men bor numera i Stockholm. Hennes musikbana inleddes i hemstadens hardcorescen som trummis.

  Men med 2013 års debutalbum ”Vita Kalla” under namnet Skator blev hon uppmärksammad och hyllad för sin återhållsamma akustiska popmusik med poetiska texter. Hon prisades även på Manifestgalan 2014 och tog hem SKAP:s pris för ”Bästa text”. Hon har också tolkat Mattias Alkbergs låt ”Solljus/Gravljus” som finns med på EP:n ”Epitafium”.

   

  2016 gjorde Skator en föreställning tillsammans med Norrlandsoperans symfoniorkester, med både gamla och nyskrivna Skator-verk.

  2017 medverkade Skator på två låtar på Säkert!:s album ”Däggdjur” och följde dessutom med med som musiker på den efterföljande turnén.

  Skator har också varit musiker, både live och på skiva, med akter som Boys, HOLY och Chicagojazzen.

  Skator har också kämpat med en nervskada i vänster arm som uppkom efter intensivt fiolspelande. Detta har inneburit lång rehab och förändrat sättet hon spelar sina instrument på.

   

  Pressmaterial

Lyssna på Skator

Boka Skator

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Skator och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Skator hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Skator
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.