Sarah Riedel

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for Sarah Riedel in 2022/2023.

 • Om Sarah Riedel

  Sarah Riedel är flerfaldigt prisbelönt sångerska, musiker och kompositör som med hyllade konserter och grammisnominerat album etablerat sig som en av våra svenska storheter inom visa och jazz.

  Hon släppte sin första egna skiva på svenska hösten 2014. Albumet ”Genom natten” hyllades stort och nominerades både till Manifestpriset och Grammis i kategorin ”Årets visa”. ”Att skriva på svenska istället för engelska gav mig nya musikaliska idéer, det inspirerade mig att skapa musik som är ’tydligare’ på något sätt. Jag ville hålla det tydligt och enkelt. Kärnfullt”, säger Sarah Riedel.

  Arbetet med albumet var en lång process. Hon hade det med sig i nästan ett år innan inspelningsarbetet började, i Svenska Grammofonstudion i Göteborg samt i Atlantis-studion i Stockholm. Martin Hederos (Tonbruket, The Soundtrack of Our Lives, Hederos & Hellberg) har varit med och producerat skivan.

  Nästa album fick titeln ”Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn” och gavs ut hösten 2016. På albumet sjunger Sarah 15 dikter av Kristina Lugn tonsatta av henne själv samt Viktor Skokić, Jonas Östholm och Georg Riedel. Under 2017 låg albumet till grund för föreställningen ”Lugn & Riedel” som turnerade runt om i Sverige.

  Under 2019 var Sarah Riedel ”husockupant” på Uppsala Konsert & kongress tillsammans med Emil Svanängen (Loney Dear) och Elena Wolay.

   

  Pressmaterial

Lyssna på Sarah Riedel

Boka Sarah Riedel

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Sarah Riedel och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Sarah Riedel hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Sarah Riedel
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.