Pernilla Andersson

Konserter 2021/2022

Laddar...

We did not find any events for Pernilla Andersson in 2021/2022.

 • Om Pernilla Andersson

  Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter även driver skivetiketten Sheriff Records. Hon startade 2019 vårdupproret och därefter Pernilla Andersson Dregen stiftelsen som ska ge en röst till de som inte kan prata för sig själva. Pernilla var också med och finansierade samt verkade som mentor vid Mentorsutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, som verkar för en mer jämställd musikbransch.

  Pernilla Andersson född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Driver skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

  Om Vintersånger från Garbo:

  ”Vintersånger från Garbo”, både album och turné blev en omedelbar succé som numera återkommer varje år. Förutom låtarna från albumet varvar Pernilla med sin uppväxts julpärlor av Cornelis och Yngve Stoor, och berättar mellan låtarna om allt från att förlora människor man älskar till den där nyårsaftonen då 80-talets ”It-pryl”, Fonduegrytan, satte eld på hela middagsbordet. På scen har hon med sig Fredrik Rönnqvist, git, Jerker Odelholm, bas & Mikael Häggström, trummor.

  – En riktigt bra kväll har publiken både skrattat, gråtit och fått med sig en känsla av att det var en stund bara för oss som var där, säger Pernilla om konserten.

  ”Hjärtskärande vackert, om livets smärtpunkter och glädjestunder” Kristianstadsbladet

  ”Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen” – Aftonbladet ++++

  ”Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt” – GP ++++

  DN: ++++

  Uppsala Nya Tidning: ++++

  Västerbottens-kuriren: ++++

   

   

  Pressmaterial

Lyssna på Pernilla Andersson

Agent/Management

Lisse Andersson

Management Assistent

+46 70 440 41 23 lisse@unitedstage.se