Osebol – En föreställning om en by

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for Osebol – En föreställning om en by in 2022/2023.

 • Om Osebol – En föreställning om en by

  Med osviklig känsla och respekt skapar Marit Kapla ett helt universum av sitt litterära reportage om Osebol. Enskildas vittnesmål blir till lyriska sånger där olika röster varvas. Talet om platsen speglar både smärtsam förändring och oviss framtid. Glesbygdens och världens öden gestaltas genom livet i en värmländsk by” – Augustprisets motivering till priset för Årets skönlitterära bok.

  Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Boken som delar byns namn är ett 800-sidors storverk där Marit Kapla intervjuat så gott som alla byns cirka 40 vuxna invånare. Resultatet kan beskrivas som ett polyfont diktverk, en kör av erfarenhet. Människors sorg, glädje, oro och humor färgar en mångfacetterad, personlig och levande gestaltning av svensk – och global – nutidshistoria. De specifika livsödena blir till en allmängiltig berättelse om vårt land. En by får representera vår samtid.

  I Osebol – en föreställning om en by möter Kaplas text Martin Hederos musik i ett unikt scenkonstverk som under hösten 2019 turnerade runt om i Sverige. Efter Augustpriset är det nu klart att föreställningen förlängs in i 2020. Premiär blir på hemmaplan i Värmland när Marit Kapla bjuder lokalbefolkningen på konsert i Norra ny Kyrka i Stöllet. Martin Hederos är precis som Marit Kapla uppväxt i en värmländsk by. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, men är kanske mest känd som medlem i internationellt erkända The Soundtrack of Our Lives. Han betraktas allmänt som en av våra främsta pianister. Martin Hederos har nu inspirerad av Osebols text skrivit pianokompositioner på temat ”platser”.

  Röster om föreställningen:

  ”Det är ett fantastiskt uruppförande vi får bevittna inne i Storsjöteaterns mörker, allt medan Pussy Riot uppträder i salongen bredvid och Miriam Bryant sprutar konfetti över hela torget utanför” – Svenska Dagbladet

  ”Det är vackert och nära. En unik, opretentiös kärleksförklaring till glesbygden och dess röster. Som att stå utanför ett öppet fönster en varm sommarkväll och lyssna till ett stycke samtidshistoria”  – Länstidningen

  ”Det är en dans med lek och allvar” – Värmlands Folkblad

   

  Pressmaterial

Lyssna på Osebol – En föreställning om en by

Boka Osebol – En föreställning om en by

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Osebol – En föreställning om en by och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Osebol – En föreställning om en by hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Osebol – En föreställning om en by
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.