Loreen

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for Loreen in 2022/2023.

 • Om Loreen

  Ända sedan sitt genombrott har Loreen trollbundit publiken med sin fantastiska röst, berörande texter och sitt unika artistiska uttryck. Nu när hon går in i ett nytt musikaliskt kapitel gör hon det med ett tydligt uppdrag: att fortsätta bygga broar mellan olika kulturer, övertygelser och traditioner.

  Aldrig förr har hon lekt så mycket med de kontraster som har genomsyrat hela hennes artistskap. Där manligt möter kvinnligt, där marockanska berberinfluenser möter modern elektronisk produktion.

  – Jag har ett förhållningssätt till musik som är lite annorlunda från många andra. Jag är nomad med ursprung i Atlasbergen, och där använder man musik och ljud i ett helande syfte. Det ser jag som mitt syfte också. Vad kan jag bidra med för att beröra och skapa diskussion?

  Att beröra lyckades hon med när hon fick sitt massiva genombrott med ”Euphoria”, som vann Eurovision Song Contest 2012, och som toppade listorna världen över. Den omedelbara refrängen, Loreens uttrycksfulla röst och den annorlunda sceninramningen fångade hela Europas hjärta.

  – Jag visste att den hade möjligheten att förändra energin i det forumet och öppna upp för andra sorters musikaliska uttryck där i framtiden. Det var fantastiskt att den togs emot med så mycket kärlek. Den fyllde sitt syfte där och då, men jag blickar alltid framåt.

  Den 13 maj kom det första smakprovet på Loreens nya musikaliska inriktning. Då släppte hon sin nya singel Neon Lights – en bombastisk elektropoplåt med svepande synthslingor.

  – Jag är sjukt nördig när det gäller synthar, speciellt analoga synthar. Så pass att jag numera bygger hela mina liveshower bara på dem. Jag kände att jag ville ta med det soundet in i studion och bara leka som om jag var i en Terminator-film. Det var så Neon Lights kom till. Den är en första introduktion till det nya ljudlandskap som jag håller på att skapa.

  Loreen har skrivit låten tillsammans med Maria Smith från Smith & Thell och för produktionen står Peter Kvint. Rapparen Petter ”Professor P” Tarland har hjälpt till med texten.

  – Jag gillar känslan av att skapa karaktärer i mina låtar som både speglar delar utav mig som finns och delar som jag önskar fanns där. I min kommande musik fokuserar jag på en sorts alfakvinna, en nutidens Jeanne D’Arc, som ska försöka rädda världen. Jag undersöker olika delar av henne i olika låtar och just texten till Neon Lights handlar om hur hon vakar över och tar hand om en person som behöver det.

  Att musiken har fokus på en sorts alfakvinna är ingen slump, utan är något Loreen har tänkt på länge.

  – Jag följer i flera starka kvinnors fotspår. Som min gammelmormor som klädde ut sig till man för att fly så att hon inte blev bortgift. Hon flydde med två små barn för att få existera på egna villkor. Eller som min mamma som flydde från Marocko till Sverige för att vi skulle kunna ha ett bättre liv. Det är den energin som rör sig i mitt system och som jag vill få ut.

  Den nya musiken, som kommer att släppas löpande under året, har ett hårdare elektroniskt sound, inspirerat av hur Loreen har byggt upp sina liveshower på senare år.

  – När jag spelar live har jag ett mer smutsigt, experimentellt sound. Det finns något vackert med att leka med kontraster. Att sjunga aggressivt över lugna ackord eller sjunga skört över ett hårt beat. Att experimentera med energierna i en låt.

  Loreen vill fortsätta använda musiken för att utmana publiken med budskap om inkludering och representation.

  – Mina absoluta favoritkonstnärer är de som vågar utmana, vågar ifrågasätta, som bryter sig loss för att känna sig fria. Det är där jag vill vara, det är där utvecklingen finns för mig. Jag vill inte göra det förväntade.

   

  Press: Niklas Torsell – Universal Music Niklas.Torsell@umusic.com

  Managment: Johan Lindgren – The Artistery M. johan@theartistry.se

  Pressmaterial

Lyssna på Loreen

Boka Loreen

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Loreen och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Loreen hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Loreen
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.