Lars Winnerbäck

Konserter 2023/2024

Laddar...

We did not find any events for Lars Winnerbäck in 2023/2024.

 • Om Lars Winnerbäck

  Neutronsjärnan är namnet på Lars Winnerbäcks fjortonde album. Ett album skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Ibland är omvägen den bästa vägen för att nå ett mål man inte riktigt vet var det är. I det här fallet gick vägen postledes i form av demos skickade från Winnerbäcks deltidshem i Oslo till en studio i Stockholm.

  Enkla akustiska demos har i största förtroende överlämnats för att kläs i en ny musikalisk skrud. En kontrollförlust som kräver sitt mod. Som kräver att lagren är avskalade och kärnan hård.

  – Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin, berättar Winnerbäck.

  – Det har varit kul att se Jocke och Martin, i deras universum, hur dom jobbar tillsammans. Och det händer nåt oväntat när vi krockar. Logiskt och bekant, men nytt, fortsätter han.

  Det förutsättningslösa förtroendet ledde till ett inspirerande samarbete, ett utbyte av idéer och erfarenheter. Resultatet är en berättelse om Sverige. Det land som Lars Winnerbäck och Kent på varsitt håll skildrat i sina sånger.

  Lasses texter fångar med sedvanlig precision hur det är att vara människa i det här landet samtidigt som de ramas in av en vemodig ljudbild omisskännligt signerad Berg och Sköld. Sångerna bär namn som Vår tid, Min gata i stan och Alltid nästan där. En lägesrapport från ett land där våren verkar vägra komma. Eller kanske är precis runt hörnet. 12 maj kommer första smakprovet, singeln Nåt som verkligen är bra, innan Neutronstjärnan släpps 22 september.

  En dryg månad senare är det dags för Lars Winnerbäck och hans band att ge sig ut på en omfattande arenaturné i Sverige och Norge. Turnépremiären 27 oktober äger rum på samma plats som förra turnén slutade, i hemstaden Linköping. Support på hela turnén är stjärnskottet David Ritschard.

  På scen under turnén:

  Jerker Odelholm – Bas Jonna Löfgren – Trummor Staffan Johansson – Gitarr Carl Ekerstam – Gitarr Sandra Widman – Sång, gitarr Mikaela Hansson – Keyboard

  I över 20 år har Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och han räknas idag som en av landets absolut största artister.

Lyssna på Lars Winnerbäck

Boka Lars Winnerbäck

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Lars Winnerbäck och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Lars Winnerbäck hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Lars Winnerbäck
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Agent/Artistfrågor:

Företagsevent:

Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!