Klas Östergren

Östergren om Östergren: Scenföreställning där Klas Östergren samtalar med sin förläggare Stephen Farran-Lee.

Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Klas Östergren in 2024/2025.

 • Om Klas Östergren

  ”Att prata är en sak, att samtala är svårare. Att få något sagt är svårast av allt. Men man måste försöka, så länge någon orkar lyssna.” –Klas Östergren

  Från debuten som brådmoget underbarn i mitten av 70-talet via det enorma genombrottet med Gentlemenpå 80-talet till dagens status som en av våra mest älskade berättare har Klas Östergren en särställning bland svenska författare.

  Östergren om Östergren skildrar författarens liv och verk i ett scensamtal med vännen och ständige förläggaren Stephen Farran-Lee. Föreställningen delar namn med samtalsboken från 2007. Där den kronologiskt gick igenom Klas Östergrens bibliografi tar vi här avstamp i en rad betydelsebärande platser.

  Barndomens Lilla Essingen skildrad i böcker som Fantomerna och I en skog av sumak. Hornsgatan, en central plats i den episka Gentlemen-sviten. Gamla stan, spelplats för såväl flera av Östergren historiska romaner som hans egen tid i Svenska Akademien. Biografi och fiktion sida vid sida. Samtidigt tecknas en bild av det Sverige Östergren skildrat i sitt författarskap.

  Det är också ett samtal om författandets hantverk. Om oron som drivkraft. Om att tidigt lära sig disciplinen att varje dag skriva och i 50 år ta sig an det tomma arket. Nulla dies sine linea − inte en dag utan ett streck.

  Förställningen förhöjs av musik inspirerad av Klas Östergrens litterära värld specialskriven och framförd av Mattias Alkberg. En i eget rätt kritikerrosad artist vars band The Bear Quartet tog sitt namn ifrån Östergrens Gentlemen. En cirkelslutning om något.

  Klas Östergren senast utgivna boken är romanen Större trygghet aldrig fanns (Polaris 2022).

  Biljetter släpps på måndag 27/3 klockan 10:00

Boka Klas Östergren

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Klas Östergren och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Klas Östergren hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Klas Östergren
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Agent/Artistfrågor:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!