Jenny Wilson

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for Jenny Wilson in 2022/2023.

 • Om Jenny Wilson

  I början av oktober släppte Jenny Wilson sitt andra album på svenska.

  4/5 – Aftonbladet 4/5 – Sydsvenskan 5/6 – Nöjesguiden

  ”‘MÄSTERVERKET’ är min självrannsakan och mitt mest nakna verk. Frågan som ställs är: ‘Hur kunde det gå som det gick?’ Skivan är en resa genom den förtvivlan, ensamhet och utmattning jag kände efter ett decennium av olycka. Men den beskriver också strävan efter att må bra, att försöka lita på att livet kan vända om man vågar ge det en chans.

  De elva låtarna är inspelade i live-sessioner på klassiskt manér: piano, sång, trummor och bas. Jag hade tröttnat på att sitta ensam i små källarrum med hundratals spår och invecklade produktioner. Nu ville jag att det skulle gå undan – och framför allt ville jag vara omgiven av människor. Jag ville låta texterna stå ännu mer i fokus än tidigare och få soundet att avspegla och rätta sig efter deras vardagsnära innehåll.

  ‘MÄSTERVERKET’ är mitt sjunde soloalbum, det andra på svenska, och är producerat tillsammans med min äldsta och bästa vän, Martin Thulin.”

  ”MÄSTERVERKET” (Gold Medal Recordings / Border Music) släpptes den 1 oktober.

  Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat. Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. Hardships (2009) handlade om moderskap och Demand the Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked.

  Albumet ”EXORCISM” som släpptes 2018 tar sitt avstamp i ett övergrepp och är det mest utlämnande hon gjort. Såväl textmässigt som musikaliskt tänjde Jenny Wilson åter på sina gränser. Albumet är nominerat till en rad priser, såsom tre kategorier i Grammisgalan, två i Manifestigalan och det prestigefyllda Nordic Music Price. I april 2019 släpptes Jenny Wilsons album ”TRAUMA”. På ett sätt en systerskiva till ”EXORCISM” då den fortsätter undersöka samma erfarenheter och teman. Men samtidigt, precis som alltid i Wilsons konstnärskap, något helt nytt. Här möts Jenny Wilsons elektroniska synthvärld med dirigenten Hans Eks symfoniska klanger. Dessutom är det hennes första skiva på svenska.

  Pressmaterial

Lyssna på Jenny Wilson

Boka Jenny Wilson

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Jenny Wilson och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Jenny Wilson hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Jenny Wilson
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.