Jenny Wilson

Konserter 2021/2022

Laddar...

We did not find any events for Jenny Wilson in 2021/2022.

 • Om Jenny Wilson

  Jenny Wilson har sedan solodebuten Love & Youth 2005 utmärkt sig för sitt originella, modiga artisteri. Musik som vet att omvägen ibland kan vara mer givande än genvägen. Att kalla ett konstnärskap personligt görs måhända lite slentrianmässigt, men i Jenny Wilsons fall är det högst motiverat. Varje skivsläpp hon gör kommer ur impulsen av något livsavgörande hon varit med om. Hardships (2009) handlade om moderskap och Demand the Impossible (2013) skrevs efter ett cancerbesked.

  Albumet EXORCISM som släpptes 2018 tar sitt avstamp i ett övergrepp och är det mest utlämnande hon gjort. Såväl textmässigt som musikaliskt tänjde Jenny Wilson åter på sina gränser. Albumet är nominerat till en rad priser, såsom tre kategorier i Grammisgalan, två i Manifestigalan och det prestigefyllda Nordic Music Price.

  I april 2019 släpptes Jenny Wilsons album TRAUMA. På ett sätt en systerskiva till EXORCISM då den fortsätter undersöka samma erfarenheter och teman. Men samtidigt, precis som alltid i Wilsons konstnärskap, något helt nytt. Här möts Jenny Wilsons elektroniska synthvärld med dirigenten Hans Eks symfoniska klanger. Dessutom är det hennes första skiva på svenska.

   

  Aftonbladet 4/5: “I framtiden kommer man inte kunna prata om kampen mot kvinnovåld utan att nämna Jenny Wilson”

  Nöjesguiden 5/6 “Trauma är kanske den viktigaste skivan som släpps i år”

  Sydöstran 4/5: “Samarbetet med dirigenten Hans Ek och Norrköpings symfoniorkester är ett genialt grepp”

  Sydsvenskan 4/5: “Ett på riktigt drabbande album som hör till det obehagligaste jag hört på den här sidan Lou Reeds mästerverk Berlin”

   

  Pressmaterial

Boka Jenny Wilson

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Jenny Wilson och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Jenny Wilson hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Jenny Wilson
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Agent