Jakob Hellman

Konserter 2021/2022

Laddar...

We did not find any events for Jakob Hellman in 2021/2022.

 • Om Jakob Hellman

  8 januari 2021 släpps Jakob Hellmans nya album ”Äntligen Borta”. Redan idag kan man lyssna på de två första låtarna ”Jag kan inte säga hej då till dig” och ”När jag går in och känner mig utanför”. Han är också aktuell som en av deltagarna i höstens säsong av Så Mycket Bättre.

  Hösten 2021 blir det en stor Sverigeturné. Det kommer bli oförglömliga kvällar med en av den svenska pophistoriens mest älskade artister.

  Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.

  Med sitt ”… och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.

  Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. När ”… och stora havet” 2019 firade 30 år 2019 firades det med en stor turné. Föreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” spelades för utsålda hus land och rike runt och presenterade också en rad nyskrivna låtar.

  Jakob Hellman slog igenom med albumet ”…och stora havet” 1989. Albumet belönades med en grammis i kategorin ”Årets manliga rockartist” året därpå. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken. Under 2000-talet började Jakob Hellman uppträda igen och har gjort såväl turnéer som framträdanden i SVT:s Allsång på Skansen.

   

  Pressmaterial

Boka Jakob Hellman

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Jakob Hellman och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Jakob Hellman hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Jakob Hellman
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Agent/Management