Ebbot Lundberg

Konserter 2023/2024

Laddar...

We did not find any events for Ebbot Lundberg in 2023/2024.

 • Om Ebbot Lundberg

  Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till våra absolut främsta artister.

  Ebbot har gjort sig ett namn som frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock’n’roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.

  2018 gjorde Union Carbide Productions ännu en gång ett nerslag i verkligheten, bland annat gjorde man två legendariska spelningar på Liseberg respektive Gröna Lund. Båda till bredden fullsatta. Den tillfälliga återkomsten resulterade i en film som visats på SVT.

  2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot Lundberg.

  I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.

  Som soloartist har han släppt ”The Homo Erectus EP” (2013) samt en rad singlar och det 45 minuter långa experimentella stycket ”There’s Only One Of Us Here” (2012). Han har också gett ut minialbumet ”Sex Tracks in A Laxask” med tolkningarna från Så Mycket Bättre. Våren 2016 släpptes fullängdsdebuten som soloartist, ”For The Ages To Come”.

  Under sommaren 2017 spelades Ebbots eget tv-program Ebbots Ark in. I programmet tog Ebbot rodret för skeppet TS Westkust. Gäster och TV-tittare fick följa med på en musikalisk resa i Göteborgs skärgård med tolkningar av låtar som du aldrig hört dem förut.

  The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum ”Welcome to the Infant Freebase” som prisades med en Grammis för Årets nykomling. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround”.

   

  Pressmaterial

Lyssna på Ebbot Lundberg

Boka Ebbot Lundberg

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Ebbot Lundberg och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Ebbot Lundberg hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Ebbot Lundberg
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.