Asme

 • Om Asme

  Asme är uppväxt i förorten Hammarkullen i Göteborg, ett området som blivit mer än ett hem. En plats han finner sin inspiration och samlade tankar som han sedan för vidare i sina texter.

  Sedan genombrottet 2018 med låten ”No Mercy” har andras artisters sätt att framföra sin musik på efterliknat Asmes men själv ser han sig som en inspiration och originell.

  Asme har tillsammans med Aden prisbelönats av P3 Guld, Nöjesguiden Göteborgspris och Manifestgalan för årets Hiphop samt årets grupp. Asmes tidigare EP-projekt ”Blodigt” landade en första plats på albumtopplistan och samma med debutalbumet ”Tusen Flows” som även blev 2021 års mest spelade hip-hop album och sjunde mest spelade album i alla genre. Hiten ”Färger” som klättrade till första plats i singeltopplistan var en utav spåren på ”Tusen Flows”

  Asme visar verkligen att han tillhör eliten av svensk hip-hop och jobbar ”12 till 12” vilket symboliserar hårt arbetade och som även är titeln till Asme och branschkollegan Adens succéalbum och  kortfilm trilogin de tidigare släppt tillsammans.

   

  Pressmaterial

Lyssna på Asme

Kontakt