April Snow

Konserter 2022/2023

Laddar...

We did not find any events for April Snow in 2022/2023.

 • Om April Snow

  Irya Gmeyner har tidigare varit frontfigur i banden Urga och Irya’s Playground och debuterar nu som soloartist. Hon har de senaste åren haft mer än fullt upp som filmkompositör, med musik till Cirkus Cirkör, samarbeten med bl.a. Ane Brun, Mapei och Joy. Och med sitt soloprojekt April Snow. Första EP´n släpps idag och redan om en månad, den 19 februari, släpps EP nummer två med namnet ”We fucked it up”. Och senare i vår kommer debutalbumet ”YOU”.

  Ett frö till April Snow började gro ur en jobbig skilsmässa. Irya behövde få ur sig frustration, ilska och sorg, så hon skrev av sig i en mängd ”har-blivit-lämnad-låtar”. Vissa hamnade i byrålådan medans andra blev grunden till något nytt. Och plötsligt hade ett nytt soloprojekt, April Snow, sett dagens ljus!

  – Ett märkligt år har skapat många tankar. ”Shapes of dreams” handlar om empati och känslan av att man vill hjälpa andra men känner sig otillräcklig. Hur kan man hjälpa många andra utan att gå under själv? Men den handlar också om att komma till en ny stad och se siluetter av drömmar ta form. Att känna hopp inför något nytt. Lite som tiden känns nu. Det blir ljusare. Snart får vi uppleva, umgås och kramas igen, säger Irya och Ane Brun.

  För något år sedan fick Irya ett erbjudande om att producera musiken till en SVT-dokumentär om orten Klippan i Skåne. Att skriva för film och för andra artister var så roligt och befriande. Och gav mersmak. Hon tog sig an nya uppdrag med Cirkus Cirkör och skrev musiken till föreställningen ”Movements”, som handlade om flyktingvågen 2015 där hon skrev körverk. Allt ledde till att Irya fick frågan om att skriva musiken till TV-serien ”Systrar 1968” (SVT) och kort därefter anslöt sig Martin Hederos. Och en ny skrivarduo hade bildats. ”Systrar 1968” fick Ria-priset för bästa TV-musik 2019. Samarbetet med Martin Hederos fördjupades och tillsammans fick dom uppdraget att skriva musiken till SVT’s dramaserie ”Tunna blå linjen”. Irya inledde artistsamarbeten med bl.a. Ane Brun, Joy och Mapei mfl. Samarbeten som också kommer att höras i TV-serien där även flertalet av låtarna från April Snows album ”YOU!” kommer att vara med.

   

  Pressmaterial

Lyssna på April Snow

Boka April Snow

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för April Snow och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka April Snow hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för April Snow
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

United Stages Nyhetsbrev - Signa upp nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer spännande nyheter från våra artister.