Andreas Johnson

Konserter 2024/2025

Laddar...

We did not find any events for Andreas Johnson in 2024/2025.

 • Om Andreas Johnson

  Andreas Johnson tävlade i Melodifestivalen 2019 med låten ”Army Of Us” och gick vidare till Andra chansen.

  En varm sommardag nådens år 1999 satt Andreas Johnson i sitt föräldrahem, utrustad med sax och lim för att klistra in urklippen om sin nya singel i en klippbok. Singeln från Andreas andra soloalbum gick inget vidare och han fruktade att det var de sista inläggen i sin karriärs klippbok han var i färd med att göra.

  Föga anade han att låten ifråga snart skulle förändra hans liv. Långt bort ifrån föräldrahemmet, ja till och med långt ifrån rikets gränser, skördade ”Glorious” exempellösa framgångar. Låten nådde bland annat tredjeplatsen på den prestigefyllda Englandslistan och en veritabel ”Glorious”-feber svepte runt världen. Snart hade vågen nått hem till Sverige. Framgångarna förvandlade Andreas Johnson till den fullfjädrade popstjärna han alltid varit menad att bli.

  Andreas Johnson kommer från en musikerfamilj. Inspirerad av The Beatles, David Bowie och Lou Reed började han i tonåren skriva egen musik och startade bandet Planet Waves, ett namn lånat från Dylans berömda sjuttiotalsalbum. Det var efter ett album med Planet Waves och ett i eget namn som det stora, och då menar vi stora, genombrottet med skivan ”Liebling” kom. Under den extremt hektiska världsturnén om följde albumet ”Deadly happy” kom framgångarna i kapp Andreas Johnson och han kände sig tvungen att ta en paus för att samla sina krafter.

  Han gjorde rejäl comeback i Melodifestivalen 2006 med låten ”Sing for me”. Det var den första i en kvartett av framträdanden i tävlingen. 2007 medverkade Andreas med låten ”A little bit of love”, 2008 ställde han upp tillsammans med Carola med låten ”One love” och slutligen 2010 med låten ”We can work it out”. 2011 vann Andreas Johnsson körslaget med sitt Team Järvsö och befäste sin position som en av landets mest folkkära artister. Senaste studioalbumet ”Village Idiot” släpptes 2012 och därefter har publiken fått på både julsinglar och mello-bidraget ”Living To Die” (2015).

  Vill du boka Andreas Johnson? Klicka dig vidare till Boka artist

Lyssna på Andreas Johnson

Boka Andreas Johnson

Skicka oss en icke-bindade bokningsförfrågan för Andreas Johnson och få ett snabbt svar på pris och datum.

Därför ska du boka Andreas Johnson hos oss

 • Vi är Sveriges äldsta och mest erfarna musikbokningsbolag
 • Exklusivt bokningsbolag för Andreas Johnson
 • Vi fixar allt från bokning till koordinering och marknadsföring

På vardagar svarar vi inom 24 timmar

Kontakt

Företagsevent:

Nyhetsbrev - Sajna upp dig nu!

Prenumerera på United Stages nyhetsbrev och få möjlighet till förköp före alla andra, information om kommande biljettsläpp och mycket mer!