Wilmer X

En exklusiv spelning på invigningen av Citytunneln i hemstaden Malmö 2010 återförenade Wilmer X. Efter att frontfiguren Nisse Hellberg de senaste åren ägnat sig åt en minst sagt framgångsrik solokarriär med en lång rad guldskivor bakom sig var han 2011 tillbaks på scen med Wilmer X.

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rythm´n´blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X trettio år långa karriär vilar. Idag utgörs bandet av låtskrivarmaestro Nisse Hellberg, munspelsvirtuos Jalle Lorensson, strängbändare Thomas Holst och trumskinnsplågare Sticky Bomb.

"Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat". Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad lever efter. Senaste plattan 13 våningar upp såg gruppen återgå till rötterna. Det vill säga, plugga i telesladdarna i förstärkarna och trycka gasen i botten. Skivan älskades av såväl publik som kritiker och strök med all önskvärd tydlighet under att Wilmer X fortfarande är en kraft att räkna med.

I andra änden av karriären tog bandet under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendriska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra "Kör dig död" för första gången.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X. Men som Nisse Hellberg sa i ett annat pricksäkert citat:

"Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?".
Det är just vad bandet gjorde sommaren 2011 när de för första gången på sex år turnerade ihop.

 

 

Om Wilmer X
Rockgruppen Wilmer X bildades hösten 1978 i Malmö under namnet Wilmer Pitt; de ursprungliga medlemmarna var Nisse Hellberg, Clas Rosenberg, Jalle Lorensson och Mats Thorin.

Kommande konserter

Inga kommande konserter
shop
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes 


Om Wilmer X
Rockgruppen Wilmer X bildades hösten 1978 i Malmö under namnet Wilmer Pitt; de ursprungliga medlemmarna var Nisse Hellberg, Clas Rosenberg, Jalle Lorensson och Mats Thorin.

botbodyblackshadow