The Leather Nun

The Leather Nun är tillbaka. Efter drygt 20 år av tystnad, kommer det bästa albumet gruppen någonsin presterat. Det är inte en överdrift. Det är snarare en förvarning! Och det är inte en dag försent.

The Leather Nun, Lädernunnan eller ”Nunnan” – kärt barn har många namn. Det lilla rockbandet från den tidiga punkens Göteborg, som körde över sina brittiska och amerikanska kollegor och blev Sveriges första riktiga musikexport efter ABBA. Under ledning av bandets grundare, sångare och låtskrivare Jonas Almquist, återförenades det legendariska 80-tals bandet i studion i januari 2014. Bara trummisen Gert Claesson (som för länge sedan lagt trumpinnarna på hyllan) saknas, men ersätts förtjänstfullt av bl a Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Nya ansikten skymtar också, bl a gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo.

 

På scen är The Leather Nun:

Jonas Almquist - sång
Carlos Sepúlveda - gitarr
Jörgen Cremonese - gitarr
Nick Cash - gitarr
Jeff Virgo - bas
Niklas Rundquist - fiol
Sven Lindsten - trummor

Det var ett revanschsuget The Leather Nun, som klev ut ur studion med sitt bästa studioalbum någonsin. Det är ett tungt, mörkt och mäktigt album. Precis som 1979, går bandet nu sin egen väg och levererar internationell rockmusik som få svenska akter är mäktiga. The Leather Nun bröt väg internationellt, för akter som The Hives och TSOOL. Nu är The Leather Nun tillbaka för att återta sin tätposition.

”Whatever” släpptes worldwide den 17 April på Wild Kingdom Records / Sound Pollution.

Skivan och konserten har fått fantastiska recensioner. Den tunga, tyska tidningen Der Spiegel gav bland annat skivan toppbetyget 9 av 10.

Förra året gjorde "Nunnan" en exklusiv konsert på Södra Teatern i Stockholm som snabbt sålde slut. Konserten var ett monument som bekräftade att The Leather Nun är tillbaka på riktigt.Och under hösten följdes detta upp av fantastiska konserter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

 

 http://open.spotify.com/album/5GfQX178IStm9FLmUQ29Qn

 http://youtu.be/NOaKrAlonr8

 

Presskontakt:  Carl von Schewen / carl.vonschewen@soundpollution.se


 

 

 

 

 

 

 

 

 botbodyblackshadow