Smith & Thell

Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken.

 

Deras senaste release heter ”Row” och släpptes i oktober 2016. Inspirationen till låten har hämtats från barnvisan ” Row Your Boat, Gently Down The Stream”. Under hösten har de även turnerat i Europa.

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

I processen har de slipat på sina låtskrivar- och produktionsfärdigheter, arbetat på sin egen musikaliska image och skrivit hits till andra stjärnor, bland andra Molly Sandén, Isaac Elliot, Samir & Viktor, Linus Svenning & Galavant. Smith & Thell är förutom artister i eget namn också några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare.

 

Kommande konserter

05/08
NYNÄSHAMN
Nynäskalaset
Köp
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow