Putte & Höket

Putte & Hökets debutalbum "Från skogen på gränsen till stan" släpptes i maj 2016. De beskriver själva albumet som ”En gitarrburen trubadur-folk-punk-platta inspelad i legendariska X-Level studios. Mixad av inga mindre än Ollie Olson och producerad av vår broder Jerry Hoffmestro.”

 

Putte & Höket är ett sånt där band som få hört talats om innan de ser dem live, men inte slutar snacka om efter. I november 2015 släpptes deras första singel ”Åh Nej”. Bristen på traditionellt lärande har gjort att Putte utvecklat sin egen snabba och oortodoxa spelstil där gitarren levererar såväl melodier som bas och trumslag. Han är lika mycket sångare och låtskrivare som gitarrist, och även om han inte är världens mest tekniska sångare så bildar hans ohyvlade och sökande stämma perfekt symbios med de tydliga och brutalt ärliga texterna.

– Mina influenser är rätt spretiga. Som tioåring hörde AC/DC på radion och det fick mig att plockade gitarren. Senare trillade jag in på punk, hip-hop och Cornelis Vreeswijk, säger Putte.


Höket slöt upp när Putte skulle spela på en kompis klubb och behövde ett kompband. Jakob Malmlöf och Robin Avelin kompletterade med trummor och bas och har sedan dess varit en central del i bandet.

– Jag har alltid haft lätt att omvandla idéer till musik, men har i min iver ofta lämnat låtarna halvklara. Med Höket fick jag äntligen ett bollplank och ett filter som tog det till en mer seriös nivå. ”Åh nej” är ett tydligt resultat av denna kombo. Jag tror och hoppas att vi står för något helt eget!

 

 

Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow