Mikael Wiehe

Under sommaren 2018 åker Mikael Wiehe ut på soloturné genom Norden

Den 10 november 2017 släpptes studioalbumet "Portvakten". Det första smakprovet fick vi redan i somras då singeln "Släpp in mig" släpptes. Ännu en gång har Mikael Wiehe lyckats skriva en sång som träffar rakt in i samtiden. En sång som sätter fingret på en av tidens viktiga frågor och pekar på allas vårt ansvar och möjlighet till handling. En sång där han både bejakar sina musikaliska rötter och med hjälp av ett urval av Sveriges bästa musiker tar sitt musikaliska uttryck ett steg vidare.
 
Mikael Wiehe har skrivit en uppmuntrande, ljus sång i en svart, deprimerande värld.
Mikael Wiehe har skrivit en fjäderlätt melodi i en blytung tid.
Mikael Wiehe har skrivit en öppen och generös text i ett snålt och tillslutet Europa.

Till titellåten ”Portvakten” gjordes en musikvideo med legenden Sven Wollter i huvudrollen.

Under våren har Mikael Wiehe gjort 11 utsålda föreställningar av "...har du sett världen" - En musikföreställning om Malmö och Mikael Wiehe på Malmö Live 2018. Det var en stor satsning tillsammans med Nour El-Refai, Edda Magnason och Malmö Symfoni Orkester där vi följde Mikaels liv från 1952 och samtidigt Malmö stads förvandling fram till idag. För regin svarade Philip Zandén och manus är skrivet av Fredrik Ekelund.

I sommar tar Mikael gitarren och ger sig ut på en omfattande turné över hela Norden för att bjuda på ett urval från sin stora låtskatt.Kommande konserter

18/08
Köp
27/08
AABENRAA
Gazzvaerket
Köp
28/08
Info
31/08
Köp
01/09
Köp
02/09
KÖPENHAMN
Den Grå Hall
Köp
03/09
Info
05/09
Köp
08/09
Info
shop
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes 


botbodyblackshadow