Markoolio

Fem år efter senaste albumsläpp är Markoolio nu tillbaka med singeln "Bastukungen".

 

Under 2017 medverkar Markoolio i andra säsongen av tv-serien "Familjen Rysberg" som 2016 mottog "Kristallen" för årets barn- och ungdomsunderhållning.

 

Vid sin karriärs gryning frågade sig Markoolio i låten “Millennium 2” vad som väntade på andra sidan sekelskiftet. Med facit i hand kan man konstatera att det för hans del var ett alldeles lysande årtusende som tog vid.

 

2016 fyllde Markoolio myndig som artist. Det var då 18 år sedan debutalbumet Sticker Hårt släppets och inget längre var som förr. 18 år av partydängor, fotbollslåtar, listettor, turnéer och sidokarriärer som skådespelare och radiopratare.

 

Att få till en låt så där direkt och självklar som bara en genuin hit kan vara är något många artister våndas över. Ibland ler lyckan och en fullträff spelas in. Få är som Markoolio förunnade att uppleva det på löpande band. Gång på gång. ”Sommar och sol” drog i gång allt med en rivstart. ”Vi drar till fjällen” visade att han var här för att stanna. ”Solo och bada i Piña Colada”, ”Gör det igen”, ”Rocka på”, “Mera mål”, ”In med bollen”, ”Värsta schlagern”, ”Ingen sommar utan reggae” kom en efter en för att bosätta sig i en radio nära dig.

 

Och historien om den rappande finnen fortsätter. Med sin humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet.

 

Kommande konserter

shop
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube 


botbodyblackshadow