Looptok feat. Maja & Cirkus Cirkör

Musiken från föreställningarna Knitting Peace, Borders och Limits med artister från Cirkus Cirkör

 

En unik scenupplevelse för sommarens festivaler med fantastisk musik och cirkuskonster i världsklass.

 

Samuel LoopTok Andersson, som har gjort musiken till Cirkus Cirkörproduktionerna Knitting Peace, Borders och Limits, ger sig ut på turné med musiken från dessa föreställningar. Utöver LoopToks mäktiga och medryckande musik blir konserten en helhetsupplevelse med fängslande cirkusnummer och gripande sång av Maja Långbacka.

 

Knitting Peace har hyllats världen över som ett poetiskt allkonstverk i fredens tecken. Borders, som var en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater, blev kritikerrosad och lämnade få oberörda med sitt starka och aktuella tema; gränser, flykt och gränsöverskridande. Våren 2016 släppte Looptok en skiva med musiken från Borders. Och nu under vintern och våren spelas föreställningen Limits för utsålda hus runt hela Sverige.

 

I sommar är det återigen dags att väva samman denna starka och gränslösa musik med enastående nycirkus och Maja Långbackas magiska röst. Musiken, som är varierad och hämtar inspiration från alla världens hörn, filtreras genom LoopToks engagerande, råa och ösiga sound. En unik konsertupplevelse.

 

Samuel LoopTok Andersson är multiinstrumentalisten och kompositören som integrerar liveelektronik och loopar med folkliga och akustiska sound. Han är även hyllad som kompositör och medverkat på scen som musiker till Cirkus Cirkörs senaste produktioner samt är den yngsta medlemmen i legendariska folkrockbandet Hedningarna.

 

Maja Långbacka är sångerska, kompositör och musiker känd som en av de mest intressanta unga folksångerskorna i Sverige idag. Med sin starka, personliga och kompromisslösa röst bygger hon broar mellan folkmusik och andra genrer. Förra våren medverkade Maja som sångerska och artist i hyllade Cirkus Cirkörproduktionen Borders på Malmö Stadsteater. Cirkus Cirkör är idag en av världens ledande aktörer inom nycirkus och har turnerat runt om i världen med en rad cirkusproduktioner och events. Deras signum under alla år har varit ett gränsöverskridande och uppkäftigt engagemang.

 

Några länkar;

Reportage från repetitioner från föreställningen Borders;
http://www.svtplay.se/klipp/2886667/gransbrytande-cirkus-pa-hipp

Promotionvideo från föreställningen Knitting Peace;
https://www.youtube.com/watch?v=EUq2t65jlr8botbodyblackshadow