KSMB

KSMB är punkkollektivet från Skärholmen söder om Stockholm som i början hade hela 13 medlemmar (!) och gick under namnet Skärholmens Punkensemble.

De bildades 1978 och slog igenom stort med albumet "Aktion" och låten ”En slemmig torsk” som chockade etablissemanget och tog sig in på Svensktoppen.

KSMB blev en av Sveriges populäraste band efter nästa album "Rika barn leka bäst" och hann även med att släppa livealbumet "De ’e för mycke" innan de splittrades 1982.

I början av 90-talet återförenades bandet, turnérade under ett par år och släppte även albumet ”En gång till” innan de återigen valde att sluta.

2015 gjorde KSMB bejublad comeback på Bråvallafestivalen inför 25 000 lyckliga fans. Bandet bestämde sig då för att fortsätta och i februari 2017 släpptes albumet "Ond Saga" som följdes av en hyllad turné där de bland annat spelade inför utsålt Cirkus i Stockholm och medverkade på TV4s Sommarkrysset där de framförde singeln "Sverigevänner".

I december 2017 sätter KSMB upp föreställningen ”En slemmig torsk” på Teater Reflex i Kärrtorp utanför Stockholm.
”En slemmig torsk” handlar om bandets första gitarrist Jonny Sylvan som lämnade bandet innan det stora genombrottet och insjuknade i schizofreni.

KSMB består av
Michael Alonzo - sång
Steppan Guiance - sång
John Schubert - bas
Sulo Karlsson - gitarr
Mats Larsson - gitarr
Gustav Horneman - trummor

Kommande konserter

Inga kommande konserter
Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow