Jack Moy

“Det är energi till max och Jack Moy är lika proffsig som … ja, fuckable – sådant är viktigt i musikbranschen, deal with it.” - Emil Viksell, Gaffa.se


Med flera miljoner streams på Spotify, rotationer på flertalet radiokanaler världen över, framträdanden i Sveriges Television på bästa sändningstid och ungdomar som framför ”Hummingbird” på skolavslutningarna. I en tid som domineras av datagenererad DJ-musik har den britt/svenske artisten Jack Moy lyckats skapa en egen plats i musikvimlet.


Jack Moy släppte sitt debutalbum "All Alone On A Monday" på eget label 2014. Sedan dess har han haft lyckad distribution både på mediala kanaler så som Youtube, Spotify och iTunes men även i flertalet radiokanaler samt i livesändningar på TV. Låtar som "Charlies Bird", "They Told Me So", "Whiskey and Maria" och "Drugs n’ Other Stuff" har flitigt spelats på radiokanaler som P3, P4, NRJ och Bandit Rock och "Good as Gold! har framförts i TV-programmet “Sommarkväll med Rikard Olsson” på SVT. Jack Moy är en hyllad liveakt där publiken sjunger med från första låten, och han har genom åren spelat på utsålda klubbar så som Debaser Medis, Babel och Sticky Fingers samt på festivaler som t.ex. Hultsfred.


Genom åren har Jack Moy lyckats skapa sig ett melodiöst och omisskänneligt sound med starka influenser från folkpop och indierock. Jack’s katalog består av spår med genuina låttexter som kantas av Jack Moys säregna och hesa röst, lekfulla gitarrsolon och en detaljrikedom som vid flertalet tillfällen har gett utnämnande som Sveriges första motsvarighet till Mumford & Suns och The Lumineers.


Jack är aktuell med inspelning av nytt album och släppte nyligen första singeln "White Trash Lucky" från kommande album. Under hösten fortsätter Jack att släppa nytt material följt av spelningar runt om i landet.


Med sin folkliga och lättrelaterade musik fortsätter nu Jack Moy att sätta spår på den Svenska och internationella musikscenen.

 

Photo: Ea Czyz

Kommande konserter

01/08
Info
Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow