Hästpojken

Hästpojken är tillbaka efter fem års tystnad

Efter att 2013 ha släppt albumet ”En magisk tanke” är Hästpojken äntligen tillbaka med nytt material. Albumet ”Hästpojken är död” släpps våren 2018. Musiken släpps via nystartade skivbolaget Tamiami Records i Göteborg. 

– Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt, säger Martin Elisson

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bl.a. turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken. 2007 släpptes singeln ”Shane MacGowan” och året efter kom albumet ”Caligula”. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet ”Från där jag ropar”. Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken etablerade bandet sig som en av landets bästa liveakter.

 

2013 släpptes hyllade albumet ”En magisk tanke” och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten ”Sommarvin” blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.

 

 

 

 

Kommande konserter

29/09
GÖTEBORG
Pustervik
Köp
05/10
STOCKHOLM
Debaser
Info
06/10
Info
12/10
BORLÄNGE
Liljan
Info
19/10
Info
20/10
BLOMSTERMÅLA
Folkets Hus
Info
26/10
JÖNKÖPING
Bongo Bar
Info
27/10
MALMÖ
KB
Köp
Följ på facebook  Följ på instagram  Lyssna på Spotify  Se på youtube 


botbodyblackshadow