Edda Magnason

Edda Magnason har spelat och skrivit musik sedan barnsben. Hon rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop, R&B, soul och klassiskt. Edda albumdebuterade som soloartist 2010 och släppte redan året efter uppföljaren "Goods" som också den hyllades av en enig kritikerkår.

 

Senaste albumet "Woman Travels Alone " som kom 2014 är Eddas mest lättillgängliga hittills. Här finns tydliga, tilltalande melodier och textfraser som inte behöver många varv för att fastna i lyssnarens huvud. Gamla fans behöver dock inte frukta. Magin är kvar. Här finns minst lika mycket uppfinningsrikedom och egensinne som på tidigare album.

 

Under 2015 och 2016 har Edda varit inblandad i flera olika musikaliska projekt. Hon har hyllat Björk tillsammans med Jenny Wilson och Moto Boy, gjort musiken till dansteatern "The Feeling of Going", varit på turné i Sydamerika för att lista en del. 

Edda själv tänker varken i termer som originalitet eller kommersiell gångbarhet när hon skapar, utan konstaterar enkelt att man "förhoppningsvis blir lite bättre på det man gör".

- Jag får ibland frågan hur jag vill genrebeteckna min musik. I mina öron är det sånger – låtar – som är ungefär tre minuter långa och har texter på engelska. Det vill säga pop, även om den inte liknar den pop som oftast hörs på gymmet... Fast jag har några låtar som passar att gympa till så vem vet.

 

Våren 2018 är Edda Magnason en del av projektet "...Har du sett världen? - En musikföreställning om Malmö och Mikael Wiehe" som spelas på Malmö Live.

 

 

 

Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes 


botbodyblackshadow