Albin Gromer

Albin Gromer presenterar: "Narren"

Malmö-baserade Albin Gromer är tillbaka efter 5 års tystnad. Efter att ha introducerats för bransch och publik på P3-Guld-scenen 2011, en turné med Timbuktu och debutalbumet "Album" året därpå dröjde det inte länge innan kritikerkåren hyllade Albin Gromer för att ploga vägen för en ny svensk soulrenässans. Om förr albumet var en symbios av R&B, elektronisk soul och pop med spår som "Tillsammans" och "Här inne hos mig" är det nya albumet mer organiskt, poetiskt och existentiellt.

 

"Jag kände mig distanserad, deprimerad och hopplös. Hur skulle jag lyckas möta Världen när jag inte ens vågat möta mig själv? Vågat vara rädd. Jag kunde inte se genom hennes ögon längre. När allting tycktes långt ifrån så bäddade jag ner mig. Jag sov hela den natten och hela dagen därpå.  (Andetag). Jag vill se dig, jag vill se blommor växa ovan. Jag lovar - härefter ska hela Världen få plats i mig."

 

Uppföljaren Albin Gromer presenterar: "Narren" släpptes nyligen. Precis som förra gången har Albin skrivit och producerat allt själv. Inspelningarna har inneburit flertalet vändor i olika studios med levande stråkar, basklarinett, gitarrer och akustiska trummor. Slutresultatet är åtta låtar där Albin helhjärtat bjuder in till en berättelse där han vänder och vrider i de inre rummen.

 

shop
Följ på hemsida  Följ på facebook  Lyssna på Spotify  Lyssna på iTunes  Se på youtube  Lyssna 


botbodyblackshadow