Adrian Modiggård

26-åriga Adrian Modiggård är ”En traditionsbärare som lyckas med konststycket att leverera musik som vi känner igen, men som ändå känns helt ny”

Så löd juryns motivering när Modiggård mottog det prestigefyllda Ted Gärdestadstipendiet.

Han är artisten som fick musiken i blodet. Med en gospelsjungande morfar från Grenada i Västindien som bosatte sig i Eksjö i Småland.
Han gjorde som nioåring sitt första gig med farsan, trummis i Eldkvarn. Instrument: Tamburin
Hans instrumentflora utökades till att även innehålla gitarr, bas, piano, trummor, percussion och givetvis sång. Åren på skolan Södra latin förädlade den artist och musiker han är idag. Med båda fötterna stadigt placerade på Södermalms asfalterade gator. Mellan två kaffekoppar på stammisfiket Giffi färglägger han vardagen i text och ton.

Han har jobbat med allt ifrån Miriam Bryant till Jakob Hellman och Peter LeMarc. Man har kunnat se honom som musikalisk sidekick till Plura i flera av hans matlagningsprogram.

 

Nu är det dags för ett nytt kapitel i Adrians liv.

"- Den nya singeln ”Kameleont” kom svävandes i luften och jag bara plockade ner den. Jag har för mig att Dylan eller nån annan hjälte har sagt nåt sånt. Antar att det betyder typ vardagligt gitarrklinkande, tio minuters nynnade, någon komplicerad relation och en ständigt grubblande konflikt med tillvaron.

För mig finns det ett före och efter Kameleont. En nystart för mig som artist och person."

Kommer du någonsin att överge Stockholm?

"– Jag tror inte det. Jag är så jävla inbiten stockholmare. Jag längtar hem när jag är borta. Och när jag är här så längtar jag bort. Jag är väl som folk är mest. Ensamma men ändå en del av gemenskapen."

Följ på facebook  Lyssna på Spotify 


botbodyblackshadow